21.2.11

Κι όμως, έχετε πουλήσει την ψυχή σας στον διάβολο !


Κι όμως, έχετε πουλήσει την ψυχή σας στον διάβολο. 



Αν είσασταν πατριώτες θα είχατε κάνει ότι λέει η λογική:

1. Θα είχατε αποτιμήσει την περιουσία του δημοσίου ( κτίρια, δημόσιοι οργανισμοί, γή που θα μπορούσε να πουληθεί όπως τα μικρά νησάκια κλπ). Αυτή σίγουρα ξεπερνά αρκετά τρισεκατομμύρια.
2. Μετά θα λέγατε : Κύριοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σας ξεπληρώσουμε, ελάτε και πάρτε αυτή και αυτή την περιουσία.

Αφού οι "πιστωτές" μας θα την έπαιρναν θέλοντας και μη (όχι όπως τώρα που παζαρεύουν αν και τι θα πάρουν), τότε θα ξεκινούσε η εξής διαδικασία:

1.  Οι δημόσιες επιχειρήσεις που θα είχαν κατασχεθεί από τους πιστωτές μας, θα λειτουργούσαν πλέον ως ιδιωτικές και θα πλήρωναν τους εργαζομένους τους από τα χρήματα της εταιρείας κι όχι από το δημόσιο κρατικό ταμείο, όπως συμβαίνει τώρα. Ταυτόχρονα θα έβγαζαν κέρδη (ενώ σήμερα μας βάζουν μέσα γιατί έχουν γίνει παράδεισος για τα κομματικά λαμόγια) και από αυτά τα κέρδη το δημόσιο θα εισέπραττε ώς φόρο το 45% των κερδών, ενώ σήμερα αντί να εισπράττει, πληρώνει!

2. Τα διάφορα δημόσια κτίρια που θα κατάσχονταν, οι πιστωτές θα τα ενοικίαζαν για να βγάλουν κέρδη, και από αυτά τα κέρδη και πάλι το Ελληνικό κράτος θα εισέπραττε τον φόρο του 45%, ενώ σήμερα πληρώνει για να τα συντηρήσει.

3.. Τα εδάφη και νησάκια που θα κατάσχονταν και θα πωλούνταν από τους πιστωτές σε ιδιώτες, θα ενέπιπταν αμέσως στην φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, από την οποία το Ελληνικό δημόσιο θα εισέπραττε και πάλι φόρους ενώ τώρα, δεν … (Ούτως ή άλλως με την υπάρχουσα κατάσταση, αυτά θα ξεπουληθούν σε ξένα χέρια και όχι σε λογικές τιμές).

Το Ελληνικό κράτος θα εξοφλούσε αμέσως τους πιστωτές του  με την "κατάσχεση", και ούτε μνημόνια, ούτε τρόϊκες ούτε περικοπές, ούτε φόρους, ούτε τίποτα.  
Και από εκεί που τους χρωστούσαμε, θα τους τρώγαμε και το βόδι.

- Και που θα πάνε όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί ρε IxNiLaTiS όταν τα κτίρια θα τα πάρουν οι ξένοι;

Η απάντηση είναι απλή! Το κράτος (απαλλαγμένο πλέον από κάθε βάρος) θα απαλλοτρίωνε σε κάθε νομό μια έκταση μερικών στρεμμάτων (αν δεν υπήρχε εκεί δασική ή άλλη κρατική έκταση), και θα κατασκεύαζε σε κάθε νομό ένα τεράστιο μεταλλικό ντιζαϊνάτο κτήριο, έξω από πόλεις, και θα μάζευε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες εκεί. (Αστυνομία, Δασαρχεία, Υπουργεία κλπ.) όλα εκεί.
 Θα υπήρχε αρκετός χώρος για στάθμευση, και πυκνή συγκοινωνία για εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα από την σημερινή κατάσταση που είναι όλα μαζεμένα στα κέντρα των πόλεων και για να πας σε μια δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να πάς πριν από τα ξημερώματα για να βρεις θέση πάρκινγκ.

Τα μεταλλικά κτίρια είναι φθηνά, αντισεισμικά, μοντέρνα, κατασκευάζονται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζονται ούτε το 10% της συντήρησης που χρειάζονται τα κτίρια από μπετόν. Μέσα σε 2 – 3 μήνες. Το Ελληνικό κράτος θα κύρρητε τον εαυτό του σε κατάσταση ανάγκης, και σχεδόν θα επίταζε τις τεχνικές εταιρείες. Δηλαδή θα τους έλεγε: "Παιδιά μέχρι σήμερα έχετε   φάει και το μεδούλι του κράτους, και ... οκ … θα ξαναφάτε. Αλλά τώρα υπάρχει πρόβλημα! Θα αναλάβετε την κατασκευή των κτηρίων με λογικό κόστος που θα ορίσει το κράτος με διαφάνεια. Το κράτος θα αγοράσει τα υλικά από όπου τα βρεί φθηνότερα, και εσείς αγαπητές κατασκευαστικές εταιρείες  θα πάρετε μόνον ένα λογικό κέρδος από την κατασκευή. Όχι 1000% που είχατε μάθει μέχρι σήμερα. Όχι λαμογιές!

Ταυτόχρονα θα έβαζε και την ΜΟΜΑ (κατασκευαστική του στρατού) αλλά και μεγάλο μέρος του πληθυσμού των στρατιωτών να εργαστούν σε αυτά.

Μέσα σε 1,5 – 2 χρόνια η Ελλάδα δεν θα χρώσταγε σε κανέναν και δεν θα είχε κανέναν ανάγκη.

Αλλά για να κάνει κάποιος τέτοια κουμάντα, πρέπει να έχει κότσια, και να αισθάνεται Έλληνας. Αυτά όμως μας έχουν τελειώσει. Είμαστε πλέον "πολιτισμένοι".

Εσύ λοιπόν κουτοΈλληνα, πιστεύεις ότι σου λένε στην τηλεόραση, σκύβεις το κεφάλι και λές τι να κάνουμε; Κάποια στιγμή θα περάσει η κρίση …

Δεν αναρωτήθηκες  ποτέ:
Η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου είναι μόνον 50 δίς, όπως μου λένε στην tv;
Ποιος την μέτρησε;
Πότε;
Με τι μέτρα και σταθμά;

ΚουτοΈλληνα,  βρίσκεσαι σε κατάσταση νοητικής καταστολής, και σου τρώνε το βιός. 
Δεν αδειάζεις να σκεφτείς ούτε καν τα απλά πράγματα, γιατί θα χάσεις το πρόγραμμα της τηλεόρασης.


2 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου Παναγιώτη.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
με κάλυψες!