26.9.10

Σαν Γαϊδουράκανθο ...


Σε μια απόσταση 10 μέτρων από τις κυψέλες μου στο Μαρκόπουλο Μεσογείων, δίχως ίχνος πράσινου φύλου, μέσα από τα ξερά φύλα της προηγούμενης χρονιάς που έρπουν στο έδαφος, ξεπήδησαν αυτά τα λουλούδια που μοιάζουν με γαϊδουράκανθα.




Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποτέ στη ζωή μου, και δεν πρέπει να είναι γαϊδουράκανθα γιατί τα γαϊδουράκανθα γίνονται μέχρι και 1,5 μέτρο σε ύψος.




Προφανώς αυτό το φυτό φτιάχνει λουλούδια και φύλα σε διαφορετικές επ[οχές του έτους. Δεν είδα καμία μέλισσα επάνω τους, και δεν γνωρίζω αν δεν δίνουν γενικά, ή δεν δίνουν ακόμα.



4 σχόλια:

ΕΙΡΗΝΗ Ζ.Κ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ είπε...

ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΟΥΣΑΜΕ....ΚΑΛΑ ...ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ..

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ!!

Mesologgi bee είπε...

Το φυτό αυτό στην περιοχή του Μεσολογγίου φύεται σε μεγάλες ποσότητες και το ονομάζουμε αξό. Στο κάτω μέρος κάνει κάτι μικρά μπιλάκια και πιτσιρικάδες τα μαζεύαμε, τα μασούσαμε και κάναμε μία κολλώδη ουσία(με κατάλληλη επεξεργασία) και πιάναμε φλώρους,καρδερίνες κ.α.. Αυτή την εποχή πονούσαν τα σαγόνια μας από το μάσημα.Υπέροχες αναμνήσεις.....

IxNiLaTiS είπε...

Έχει μελισσοκομικά ενδιαφέρον;

GRAINBOW είπε...

Μαστιχάγκαθο.Ευρεως διαδεδομενο και στη Συρο.