28.9.09

Λ.Ε.Α. Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης

Μαζί με το κυνήγι ξεκινάνε και οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο, και άρα η οδήγηση στην Εθνική Οδό. Παρατηρώ ότι υπάρχει ακόμα η σφαλερή νοοτροπία να οδηγούν μέσα στην "Λ.Ε.Α. " Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης. Πρέπει να γνωρίζουμε οτι η συγκεκριμένη λωρίδα πρέπει να μένει πάντα ανοικτή και υπάρχει για να εξυπηρετεί καταστάσεις όπως:
1. Πρόχειρη αναγκαστική στάθμευση οχημάτων λόγω βλάβης η ασθένειας του οδηγού.
2. Διέλευση ασθενοφόρων σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος μετά από ατύχημα.

Κοιτάξτε την παρακάτω φωτογραφία.

Σε περίπτωση που κάποιος ακινητοποιήσει το όχημά του στην Λ.Ε.Α. θα δημιουργηθεί ατύχημα.
Αν μετά την στροφή βρίσκεται εντός της Λ.Ε.Α. ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο λόγω βλάβης, αλλαγής ελαστικού κλπ, τότε όλοι θα θελήσουν να το παρακάμψουν και να μπουν στην κύρια λωρίδα κυκλοφορίας. Σε αυτή την λωρίδα όμως μπορεί να κινείται κάποιο άλλο όχημα με μεγάλη ταχύτητα και να μην αφήνει αυτούς που κινούνται στην Λ.Ε.Α. να μπουν στην κύρια λωρίδα. Τότε ή θα πρέπει να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, ή θα συγκρουστούν.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απαιτούμε από τους άλλους οδηγούς να κινηθούν στην ΛΕΑ για να μας ελευθερώσουν τον δρόμο. Ο δρόμος ανήκει σε όλους και διέπεται από νόμους. Η οδήγηση στην ΛΕΑ απαγορεύεται. Βέβαια, μπορεί κάποιος οδηγός με δική του ευθύνη, να μπει εκεί προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία, αλλά άν συμβεί ατύχημα στην ΛΕΑ θα είναι υπεύθυνος αυτός που κινείται μέσα σε αυτήν και όχι ο σταθμευμένος.

Θυμηθείτε το πολύνεκρο δυστύχημα με το βυτιοφόρο προπανίου στα Καμένα Βούρλα, στις 30 Απριλίου 1999, που κινείτο στην λέα και προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο φορτηγό.
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος.

3 σχόλια:

chaniabee είπε...

Δυστυχώς φιλέ μου δεν κάνεις λάθος!! Το ίδιο γίνετε δυστυχώς παντού στην Ελλάδα λόγο έλλειψης παιδείας !! πήραμε το δίπλωμα στα χέρια μας χωρίς να ξέρομαι τα βασικά του ΚΟΚ! Ένα παρόμοιο ατύχημα δυστυχώς πολύνεκρο είχαμε και στα Χανιά πριν μερικά χρόνια με ένα βυτιοφόρο καυσίμων, που προσέκρουσε πίσω από σταθμευμένο λεωφορείο ( παράνομα και αυτός ) για να αποβιβάσει στην εθνική, άτομα που εργάζονταν στην Creta farm! Αν δεν εκπαιδεύσομε τα παιδιά μας να οδηγούν με τυπικές διαδικασίες…… θα μας χτυπήσουν και την δική μας πόρτα κάποτε!

myst είπε...

Αυτό που είπες είναι πολύ σωστό. Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν αλλάζουν, παγιώθηκαν πια. Η λύση βρίσκεται στην σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας και στην καλλιέργεια της συνείδησής τους.

IxNiLaTiS είπε...

Συμφωνώ και εγώ