23.8.09

Τί κάνουν εκεί αυτές οι μέλισσες;

Έχουν μαζευτεί στην σανίδα πτήσης και ... σαν να την γλύφουν, αλλά δεν είχαν κανένα λόγο για κάτι τέτοιο.



Θα το δεχόμουν αν είχα ταΐσει και είχαν πέσει σιρόπια, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε.



6 σχόλια:

Antonopoulos είπε...

Ισως σταγονες νερου απο την υγρασια την βραδυνη;Τι ωρα ηταν οταν παρατηρησες το φαινομενο;

Σπύρος Σφήκας είπε...

Είναι οι φρουροί της εισόδου.

IxNiLaTiS είπε...

@ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ
Δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο. Πήγα στα μελίσσια μου γύρω στις 10:15 να κατεβάζω τους ορόφους που είχα επανατοποθετήσει μετά τον τρύγο για να τα γλείψουν, αλλά είχε τόσο δυνατό άνεμο που αν τα άνοιγα θα τα σκορπούσε ο άνεμος. Από την άλλη με όλες αυτές τις φωτιές φοβήθηκα να ανάψω καπνιστήρι, και τελικά έφυγα. Πάντως με τέτοια ζέστη και άνεμο αποκλείεται να ήταν δροσιά. Κάτι άλλο πρέπει να κάνουν που δεν μας πάει ο νους.

@ Σπύρος Σφήκας
Έστω, αλλά γιατί βγήκαν τόσο έξω και μαζεύτηκαν εκεί;

Spyros είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Σπύρο. Μάλλον έχει σφήκες εκεί κοντά. Αν έρθει καμία κοντά, θα δεις τις μέλισσες να κάνουν μπροστά μαζί και με έναν μικρό ήχο, και αμέσως οι σφήκες φεύγουν (αν είναι 1-2, γιατί αν είναι περισσότερες υπάρχει πρόβλημα).
Επειδή τις τελευταίες 15 μέρες κάνω κάποια πειράματα με τους σκούργους-μέλισσες, το παρατήρησα πολύ έντονα αυτό (έχω και βίντεο, θα το αναρτήσω μετά τις φωτιές).
Για το καλοκαίρι, βγάλε τις πρόσθετες σανίδες πτήσεις. Είναι "σανίδες υποβοήθησης" για τους σκούργους. (έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται και πολύ). Οι μέλισσες φρουρούν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ τις εισόδους, όταν αυτές είναι απλές (και στενές) τρύπες

IxNiLaTiS είπε...

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

@ spyros Το οτι αυτή την εποχή οι σανίδες πτήσης είναι "σανίδες υποβοήθησης" για τους σκούρκους, δεν το είχα σκεφτεί. Ευχαριστώ :)

Beekeeper είπε...

Εχει δίκιο ο Σπυρος. Ειναι φρουροι για σφήκες, προφανώς είχε μαρτυρίσει το μελισσακι. Το παθαίνω κι εγώ συνέχεια. Για να το καταλάβεις μπορεις να τις ενοχλήσεις...

τι εννοώ?

αν πάς σε αυτο το μπουλούκι και ακουμπήσεις κατι μπροστά του (πχ ένα χαλικάκι) θα δείς οτι θα κάνουν αμέσως ντου καταπάνω του. Γενικα θέλει προσοχή γιατι μπορει να σου επιτεθούν.