12.7.15

Πρόβλημα εμπιστοσύνης


Ακούσαμε την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε να μας κατηγορούν για αναξιοπιστία.  Το θέμα είναι σοβαρότατο και δεν περίμενα να το θέσουν εκείνοι  αλλά εμείς οι Έλληνες.

Όταν ήρθε η τρόικα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με το πρώτο "πακέτο διάσωσης", έκανε ελέγχους και έδινε εντολές ως προς τη διακυβέρνηση του κράτους, προκειμένου τα χρήματα που μας δάνειζαν αφενός μεν να μη καταληστευτούν  από τους ίδιους κύκλους κρατικών ληστών, και αφετέρου να δημιουργήσουν ανάπτυξη που θα έφερνε κέρδη στο κράτος και θα το έκανε να ορθοποδήσει και να αποπληρώσει τα χρέη του. Στο τέλος υποτίθεται ότι θα έμενε στο κράτος μας μία δυνατή ευρωπαϊκή οικονομία.  

Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; 
Μερικά χρόνια μετά η Ελλάδα είχε ξεπουλήσει για ψίχουλα ότι εκμεταλλεύσιμο στοιχείο είχε, οι επιχειρήσεις έκλεισαν και όσες δεν έκλεισαν ψυχορραγούν, ανεργία, βαριά φορολογία, πείνα και αυτοκτονίες., και μετά από όλα αυτά το χρέος της Ελλάδας πολλαπλασιάστηκε και συνεχίζει να αυξάνει.

Εμείς  Έλληνες λοιπόν, πώς να έχουμε πλέον εμπιστοσύνη σε εσάς και τα "προγράμματα διάσωσης" που μας επιβάλετε;

Εσείς λοιπόν δεν μας έχετε εμπιστοσύνη μια που είμαστε τα "κακά παιδιά" της Ευρώπης, και ζητάτε εγγυήσεις.  Σας λέμε λοιπόν ότι είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε τα προγράμματα διάσωσης που μας επιβάλετε, και να δώσουμε όποιες εγγυήσεις ζητάτε, αλλά … !
Αλλά θα μας δώσετε και εσείς εγγυήσεις (ρήτρα) ότι εφαρμόζοντας τα σοφά προγράμματά σας θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στο εσωτερικό της χώρας μας, η ανεργία κάθε χρόνο θα μειώνεται, τα καταστήματα θα ανοίγουν, η κρατική περιουσία (ΔΕΚΟ, χρυσός, ΟΠΑΠ κλπ) θα ξαναέρθει στα χέρια μας, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών θα ανέβει στα ευρωπαϊκά επίπεδα και το χρέος θα εξαφανιστεί.

Διαφορετικά (ως ρήτρα) θα μας επιστρέψετε ότι σας έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, και θα αποπληρώσετε μόνοι σας το χρέος μας.   
Αφού λοιπόν λέτε ότι  είστε βέβαιοι πώς  γνωρίζετε ότι εφαρμόζοντας τα δικά σας προγράμματα διάσωσης,  θα αναπτυχθούμε και θα αποπληρώσουμε το χρέος μας, δεν έχετε κανένα λόγο να αρνηθείτε τη ρήτρα.  
Διότι δεν έχουμε κανένα λόγο να υπακούμε στις διαταγές σας για να πάρουμε τα πακέτα στήριξης όταν κάθε φορά μετά από αυτά θα βγαίνουμε επιπλέον χρεωμένοι  και ακόμα πιο ... κακά παιδιά.

Και μία ερώτηση προς το ΔΝΤ: 
Ποια χώρα πήρε "βοήθεια" από το ΔΝΤ και ορθοπόδησε; Πείτε μου ΜΙΑ.

Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα "σχέδια διάσωσης" δεν είχαν σκοπό να βοηθήσουν την Ελλάδα αλλά να την υποδουλώνουν οικονομικά όλο και περισσότερο. 'Ήταν σχέδια υποδούλωσης!
Είναι γνωστό από την αρχαιότητα, ότι όποιος δανείζεται,  στο τέλος καταντά δούλος του δανειστή του.

Μας οδήγησαν στο δανεισμό μέσω παραποιημένων οικονομικών στοιχείων, και τώρα ενεργούν αφαιμάξεις στο κράτος μας με πρόσχημα τη διάσωση.  

 Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα συζητάμε μαζί τους! 1 σχόλιο:

Πάνος είπε...

Παναγιώτη, πρέπει να ξεμπλέξουμε το δυνατό συντομότερο από την ευρωσυμμορία και να ασχοληθούμε
με την χώρα, στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων...
οι Λεττονοί, οι Σλοβένοι και λοιποί, που θεωρούν ότι τα 200 μισθός είναι μέγα επίτευγμα,
ας χαίρονται τα ευεργετήματα του ευρώ.
προφανώς το κουστούμι του ευρωλιγούρη μας πέφτει κομμάτι στενό...