22.5.14

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Subject: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

            Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (2014-2015) δημοσιοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, σχετικά με την πραγματοποίηση διαφόρων ελέγχων σε μερικά αντικείμενα φορολογίας αναφέρουμε τα κατωτέρω:
                            Προσωρινοί έλεγχοι                          63.000
                            Έλεγχοι για βεβαίωση                       17.000
                            Μερικός έλεγχος                               14.000
                           Έλεγχος κεφαλαίου                              1.500
                      Έλεγχοι φορολογικοί & τελωνειακοί     200.000
                                                              Σύνολο            295.500
            Τώρα με ποιους συναδέλφους εφοριακούς και με ποιους φορολογικούς Νόμους θα γίνουν οι έλεγχοι αλλού Παπά Ευαγγέλιο.
            Το ύψος των φόρων που ευελπιστεί (ελπίζει) ότι θα εισπράξει το κράτος θα είναι όπως λέει το Υπουργείο περίπου 48 δις ευρώ!!! Καλά είναι να σοβαρευτούν εκτός εάν θέλουν να κοροϊδέψουν την Τρόικα.
            Το Υ.Ο. πιστεύει ότι θα εισπράξει ακόμη και τα χρέη της Πειραϊκής- Πατραϊκής (πριν 30 χρόνια βεβαιώθηκαν 17 δις).
            Δηλώνει το Υ.Ο. ότι με την καταπολέμησή της φοροδιαφυγής θα έχει τεράστια έσοδα εφαρμόζοντας νέες μεθόδους τακτικής ελέγχων.
            Το Υ.Ο. θα εφαρμόσει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ με αυτοποιημένη διαδικασία με απʼ ευθείας χρέωση στο λογαριασμό και υφʼ αρπαγής του ποσού.
            Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα σχεδιάζονται και θα ολοκληρώνονται με ειδικά προγράμματα πλειστηριασμών για τα ΑΚΙΝΗΤΑ.
            Όπως μας συμπεριφέρονται οι τοκογλύφοι έτσι θα λειτουργεί και το Υπουργείο. Όλοι οι εφοριακοί θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς όχι μόνο για σήμερα αλλά από τότε που άνοιξε ο Έλληνας τον τραπεζικό λογαριασμό, δηλαδή και στους παλαιούς λογαριασμούς των τραπεζών. Αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.
            Αλήθεια το τραπεζικό απόρρητο πάει περίπατο. Ποιος θα μας προστατεύσει από τα αρπακτικά του Υπουργείου Οικονομικών;
            Οι φοροτέχνες- λογιστές γνωρίζουν ότι τέτοιες μεθόδους που θα εφαρμόσει το Υ.Ο. θα καταστρέψουν τους επενδυτές και όλους τους επιχειρηματίες που έχουν μείνει στην Ελλάδα.
            Οι εφορίες θα λειτουργήσουν με το φιλόδοξο σχέδιο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» όπου θα στοχεύει η υπηρεσία όχι σε Χρηστή Διοίκηση αλλά στην βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της βεβαίωσης φόρων.
            Με την επιβολή φόρων θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση και βεβαίως συρρίκνωση των εισοδημάτων των φορολογούμενων.
            Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση αυτή ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ), δεν έχει προηγούμενο σε κανένα κράτος της υφηλίου, έχουν γεμίσει τα αστυνομικά τμήματα με προσαγωγές φορολογουμένων για αυτόφωρη διαδικασία με φορολογούμενους που χρωστάνε από 10.000,00€ έως 100.000,00€. Οι κρατούμενοι αυτοί θα δικαστούν μετά από τρις ή και δέκα μήνες. Ρωτά κανένας πως θα ζήσουν τα παιδιά τους, πως θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, το Φ.Π.Α., το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ κλπ. ??? Γιατί του στερείται την ελευθερία του «κύριοι » της κυβέρνησης αφού εσείς τους φέρατε με την πολιτική σας στην κατάσταση αυτή να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα. Καταβάλλεται εσείς και τα κόμματά σας τα θαλασσοδάνεια που πήρατε από τις τράπεζες και μην τα σπρώχνετε και αυτά στον κακόμοιρο πολίτη που δεν έχει να φάει. Υπάρχει σοβαρότητα σʼ αυτή την κυβέρνηση όχι βέβαια.
            Όλα τα παραπάνω σπρώχνουν τους  Έλληνες στην αυτοκτονία, υπάρχει πληροφορία από εκπομπή τηλεοράσεως ότι την  εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε 17 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ γιατί τα μεγάλα κανάλια και οι εφημερίδες δεν γράφουν τίποτα ???  ¨ ΑΙΣΧΟΣ ¨ κύριοι των δήθεν ανεξάρτητων Μ.Μ.Ε..         
            Η νέα υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι καταστροφική για την Ελληνική οικονομία γιατί θα πέσουν κατακόρυφα τα επιτόκια των καταθέσεων.
            Στις 13/5/2014 στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι: « Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για λόγους που έχουμε εξηγήσει » και πρόσθεσε ότι: « Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο οι κακόπιστοι, γιατί δε θέλουν να παραδεχθούν ότι η Ελλάδα έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από την κρίση ». Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης γνωρίζετε το γνωμικό που λέει : « όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια »; επίσης ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτά που λέτε « κύριε » υπουργέ ότι είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ, αφού το χρέος σας το 2009 ήταν 92% του Α.Ε.Π. και δεν ήταν βιώσιμο γιατί σήμερα που είναι 172% του Α.Ε.Π. είναι βιώσιμο θα μας εξηγήσετε ή …….  
            Πιστεύουμε ότι αν έχουμε ανθρώπους δικούς μας στην Ελληνική Βουλή ακόμη και στην Ευρωβουλή θα μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της χώρας μας, στην μείωση της ανεργίας και στην Χρηστή Διοίκηση.
            Οι εφορίες θα λειτουργήσουν με το φιλόδοξο σχέδιο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» όπου θα στοχεύει η υπηρεσία όχι σε Χρηστή Διοίκηση αλλά στην βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της βεβαίωσης φόρων.
            Με την επιβολή φόρων θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση και βεβαίως συρρίκνωση των εισοδημάτων των φορολογούμενων.  Προτείνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών άμεσα – χες να διαγράψουν όλες τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις και ανεξαρτήτως  ποσού  να καταβληθούν τα χρέη σε δώσεις άνω των εκατό (100) σε εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕ κλπ..  
            Επίσης ζητάμε την διαγραφή  των πάσης φύσεως προστίμων ( ΚΒΣ – ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΦΠΑ κλπ. ),  την κατάργηση όλων των δυσμενών στοιχείων που έχει ο Τειρεσίας μέχρι σήμερα για να ελαφρύνουν οι επιχειρήσεις, με εύκολη χρηματοδότηση από τις Τράπεζες, κατάργηση των ποινικών διατάξεων για ψύλλου πήδημα, αναστολή για μία πενταετία των κατασχέσεων & πλειστηριασμών των ακινήτων,  την εξάλειψη της ανεργίας με την μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν πάνω από 5 ανέργους,  την εξάλειψη άμεσα της γραφειοκρατίας, και τέλος πλήρη εφαρμογή της χρηστής Διοίκησης, με τα παραπάνω θα έχουμε στην Ελλάδα ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
            Η κατάργηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και αυτοί που μας έφεραν σε αυτήν την οικτρά οικονομική κατάσταση θα πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ το συντομότερο σε ειδικό δικαστήριο και να αποδοθούν ευθύνες, όχι όμως πολιτικές.

Είμαστε στη διάθεσή σας.

   Με τιμή 
    Για το Δ.Σ.   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                            ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: