19.2.14

Νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα φυτοφάρμακα


Νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα φυτοφάρμακα

Περιβάλλον - 24-10-2007 - 16:54
Σύνοδος Ολομέλειας

Μέτρα για τον περιορισμό των κινδύνων από την χρήση των φυτοφαρμάκων 

Τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα σχέδιο οδηγίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την χρήση των φυτοφαρμάκων περιλαμβάνουν:


- Κατάρτιση Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τον καθορισμό στόχων μείωσης των πηγών κινδύνου, των κινδύνων και της εξάρτησης από χημικά μέσα φυτοπροστασίας.

Το τί φοβερά σχέδια δράσης έγιναν ... δε περιγράφονται ούτε σε 1000 σελίδες. 


- Δημιουργία συστήματος κατάρτισης και ευαισθητοποίησης των διανομέων και των επαγγελματιών χρηστών φυτοφαρμάκων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων.
"Συστήματα Κατάρτισης"  προφανώς εννοούν το να ρίχνει ο κάθε αγράμματος  αγρότης όποιο φαρμάκι θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει, σε όποια ποσότητα θέλει, και κανείς να μή του κάνει έλεγχο, έστω και υποτυπώδη.


- Καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού με εκστρατείες ευαισθητοποίησης, τη διάδοση πληροφοριών από τους λιανέμπορους και με άλλα κατάλληλα μέτρα.
Έγιναν λοιπόν φοβερές εκστρατείες ευαισθητοποίησης! 
Τι είπατε; Δεν τις πήρατε χαμπάρι; 
Ούτε κι εγώ!
Διάδοση πληροφοριών από τους λιανέμπορους!  Ναι αμέ, μάλλιασε η γλώσσα τους.  Ο πληθυσμός δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα και ακόμα θεωρεί ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αντικαρκινικές τροφές ... και τρώει φυτοφάρμακα.


- Ειδικά μέτρα για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος από τη ρύπανση από φυτοφάρμακα. Γι αυτό αν πάτε σε οποιονδήποτε κάμπο θα δείτε τα μπουκάλια από τα φυταφάρμακα πεταμένα μέσα στα ποταμάκια και στα κανάλια.


- Απαγόρευση των αεροψεκασμών (για την οποία όμως προβλέπονται εξαιρέσεις), ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος σοβαρών δυσμενών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, ιδίως από τη μετακίνηση του ψεκαστικού νέφους.
 Δηλαδή απαγορεύονται οι αεροψεκασμοί με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θέλεις να ψεκάσεις ... Κουτοπονηριές των  πολιτικάντιδων που προσπαθούν μεν να χαϊδέψουν τα αυτιά του κοσμάκη, αλλά να μή δυσαρεστήσουν και τους αγρότες ... άλλωστε και οι αγρότες ψηφίζουν. 



Συμπέρασμα:  Τίποτα από όσα ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν υλοποιήθηκε από το Ελληνικό κράτος.  Για άλλη μιά φορά  το Ελληνικό κράτος (διά των ανωτάτων αρχόντων του) απέδειξε ότι είναι ένας μεγάλος Μπουχέσας που ενδιαφέρετε μόνον να εισπράττει φόρους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: