16.9.13

Κυνηγοί βρήκαν δηλητηριασμένα όρνια στο βουνό Πίνοβο Πέλλας


Δύο κυνηγοί βρήκαν δηλητηριασμένα δύο όρνεα στο βουνό Πίνοβο, πάνω από το χωρίο Βορεινό Πέλλας. Τα νεκρά πουλιά βρίσκονταν δίπλα σε κουφάρι από ψόφιο άλογο, στο οποίο άγνωστοι μάλλον είχαν βάλει δηλητήριο.
Αμέσως οι δύο κυνηγοί ενημέρωσαν τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Ομοσπονδία και το τοπικό Δασαρχείο και το ΕΘΙΑΓΕ.

Τα δύο όρνια ήταν δακτυλιωμένα και οι κυνηγοί παρέδωσαν στον Ομ. Θηροφύλακα τα δύο δακτυλίδια. Από τους αριθμούς τους διαπιστώθηκε ότι το ένα όρνιο είχε δακτυλιωθεί στο Ισραήλ.  Μεγάλα ερωτηματικά προξενεί το γεγονός πως τα νεκρά πτηνά προσπάθησε άγνωστος να τα κάψει, καθώς βρέθηκαν μισοκαμμένα, πιθανόν για να συγκαλύψει τα ίχνη της δηλητηρίασης.
Η υπευθυνότητα των δύο κυνηγών και η άμεση παρέμβαση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Α. Ταχυδρομίδη βοήθησε στην ανάδειξη του θέματος.

 Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, πέραν της ενημέρωσης προς τη δασική υπηρεσία, θα καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά



Αυτός που τα έκανε αυτά είναι μεγάλος ανώμαλος.
Από ότι βλέπω άφησε το ζώο
δεμένο ζωντανό εκεί για να πεθάνει.Σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν τίνος είναι το άλογο.
Γιατί δεν μιλάνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: