21.4.12

Οι χορτοφάγοι βρίζουν τους κρεοφάγους.

Έπεσε το μάτι μου σε ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο facebook
Διαβάστε το κείμενο προσεκτικά. Προσέξτε τι αντίληψη έχουν οι χορτοφάγοι (Vegans) για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και γενικότερα  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  Είχα καταλάβει ότι οι Vegans μισούν όσους τρώνε κρέας, αλλά μάλλον  δεν τρώνε κρέας για να έχουν δικαιολογία να μισούν όλους τους ανθρώπους. 




ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ... ! Β Ο Η Θ Ε Ι Α !!!

Στα ποτήρια μπύρα ή κρασί, μουσική ανάλογη της κουλτούρας των Πασχοοικοδεσποτών -από σκυλάδικα και κλαρίνα, μέχρι Tom Waits- και γύρω σου ζευγάρια ή μπακούρια, που παραμυθιάζονται ότι «σήμερα γιορτάζουμε και περνάμε πολύ ωραία».

Ένα πτώμα ζώου που αργογυρνάει στη σούβλα, κάτι έντερα στη διπλανή σούβλα, κόκκινα αυγά που τα τσουγκρίζεις σαν νήπιο και όταν τα ξεφλουδίζεις βρωμάει σκατίλα το σύμπαν, ενώ τα χέρια σου γίνονται κόκκινα σαν να έβαζες κωλοδάχτυλο στο διευθυντή της Vernilac.

Στα ποτήρια μπύρα ή κρασί, μουσική ανάλογη της κουλτούρας των Πασχοοικοδεσποτών -από σκυλάδικα και κλαρίνα, μέχρι Tom Waits- και γύρω σου ζευγάρια ή μπακούρια, που παραμυθιάζονται ότι «σήμερα γιορτάζουμε και περνάμε πολύ ωραία».

Το σπαστικότερο όλων είναι τα πιτσιρίκια που τρέχουν, ουρλιάζουν και φαπακώνονται μεταξύ τους ή σε ρωτάνε μαλακίες του τύπου «γιατί γυρίζει η σούβλα;» και είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις όσο πιο κόσμια μπορείς μπροστά στους άλλους, αντί να τα γράψεις στα αρχίδια σου όπως οι γονείς τους, που τα αφήνουν ελεύθερα να σου γαμούν την ησυχία, αντί να τα δέσουν φιμωμένα στο πόδι της καρέκλας.

Αν παίζουν στην παράσταση και τίποτα γέροι που τους πήρανε μαζί «μια τέτοια μέρα», έχεις να μιλάς και μ΄αυτούς για το κλύσμα που έκαναν αλλά απέτυχε γιατί έχει στουμπώσει τ΄άντερο απ΄τη νηστεία και μην τους παρεξηγείς που κλάνουν δίπλα σου, μέχρι τα καλοκαιρινά τους μπάνια στους εξωτικούς Αγίους Αποστόλους, που μαζεύουν πολύ καλό κόσμο από το Δημόσιο και έχουν ωραιότατη ρηχή θάλασσα.

Ο φιλότιμος οικοδεσπότης εν τω μεταξύ, έχει γίνει κουρούμπελο κατεβάζοντας κρασιά από τις επτά το πρωί που έβαλε τις σούβλες και μιλάει για την κρίση με άλλα δυο κουρούμπελα, των οποίων οι γυναίκες παραδίπλα σκέφτονται πόσο ωραία θα ήταν να πηδιόντουσαν τώρα με κάνα γκόμενο στη Γκόα.

Η δε οικοδέσποινα, φέρνει αναψοκοκκινισμένη ποτά, κόβει σαλάτες, αδειάζει τασάκια, μαζεύει ποτήρια και τηγανίζει πατάτες, διαολοστέλνοντας από μέσα της που άκουσε τον άχρηστο και κάλεσαν είκοσι κατατονικούς να βρωμίσουν το σπίτι.

Ένας γκόμενος από πάνω της επίσης δε θα τη χάλαγε καθόλου, γαμώ την ώρα και τη στιγμή που τα ‘φτιαξε με τον Δημοσθένη και αποφάσισε να συζήσει μαζί του, για να κάνει τώρα Πάσχα σερβίροντας χαμένα κορμιά που αποκαλούνται φίλοι, αντί για εχθροί, όπως θα έπρεπε.

Και έρχεται η κορύφωση της ημέρας.

Το πτώμα βγαίνει από τη σούβλα, κόβεται κομμάτια, σερβίρεται ο καθένας το σαρκίο της αρεσκείας του και πέφτει η άκρα του τάφου σιωπή της Μεγάλης Παρασκευής που είχαν ημιαργία, αλλά δεν πρόλαβαν να την πενθήσουν, γιατί ψώνιζαν.

Τώρα επιτέλους, βιώνουν τη συγκίνηση του Πάσχα.

Μέχρι και το cd σταματάει να παίζει.

Παρατηρώντας τους να τρώνε με τα χέρια, καθώς οι λίγδες στάζουν στις άκρες χειλιών και σαγονιών, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο ήρεμα και πολιτισμένα είναι τα θηρία, που αν και δεν έμαθαν να ψήνουν την τροφή τους και να φοράνε επώνυμα τζιν, δεν οργανώνουν ποτέ μαζικές δολοφονίες ζώων με πρόσχημα την αγάπη.

Σε μισή ώρα το πτώμα έχει εξαφανιστεί και τα κόκαλα του σχηματίζουν πυραμίδα στο τραπέζι, υπομένοντας τον τελευταίο εξευτελισμό του ζώου που αποτελούσαν, ήτοι τα κρυφορεψίματα των Χριστιανών που μόλις ξέσκισαν δεκατέσσερα κιλά αμαρτίας του ανθρώπου και τριάντα μέτρα συκωταριά αιώνιας ζωής.

Την επόμενη ώρα οι γέροι τον ψιλοπαίρνουν στην καρέκλα, τα παιδιά βγάζουν τον σκασμό μια και το αρνί τους έπεσε βαρύ και προσπαθούν να πισωγυρίσουν την εμετίλα, ενώ οι υπόλοιποι καταναλώνουν σόδες συζητώντας χαμηλόφωνα και εξασθενημένα για τα δάνειά τους.

Το απογευματάκι πίνουν καφέ και μετά αρχίζουν ένας-ένας να χέζουν, κάνοντας την οικοδέσποινα να τραβάει χαρακίρι από απελπισία, καθώς τα γεράνια στις γλάστρες μαραίνονται από τη μπόχα της χωνεμένης τοξίνης, που εξαπλώνεται ολούθε και βάφει μέχρι και τους τοίχους της λιλά κρεβατοκάμαρας, αφήνοντας σημάδι γύρω από τα καδράκια.

Τα παιδιά θέλουν να φύγουν και οι γέροι ζαλίζονται λόγω της χοληστερίνης που πετάει με πτήση της Aegean για Μόναχο.

Αργά το βράδυ, τσιμπολογώντας μόνο φρούτα, με ζακετάκια και μπουφανάκια ριγμένα στην πλάτη, φιλοσοφούν "πως φάγανε σαν κτήνη, γιατί κτήνος είναι ο άνθρωπος, τι νομίζεις, όλα για το σκατό γίνονται" και πως του χρόνου θα κάτσουν σπίτι τους.

«Συγνώμη, αλλά δεν θα σας έρθω το Πάσχα».

«Γιατί;».

«Γιατί δεν είμαι αρνί».

(c) Από την Ελια Ζερβού


Όποιος έχει αυτή την αντίληψη, φαντάζομαι ότι θα βλέπει το σέξ ώς μιά κοπιαστική βουτιά στον ιδρώτα, τα σάλια, τις ορμόνες και τις οσμές του συντρόφου του.

Μπορεί να μισείς τα παιδιά και την ζωντάνια τους, γιατί ξεχνάς ότι κάποτε και εσύ ήσουν έτσι! Ναί κάποτε είχε και εσύ ζωντάνια και όρεξη για ζωή, δεν ήσουν πάντα μιά γκρινιάρα μισάνθρωπος.

Μπορεί να μισείς τους γέροντες, αλλά και εσύ κάποτε θα γίνεις έτσι και θα σου φεύγουν κλανιές δίπλα στους άλλους.

Μάθε ότι η κρεοφαγία όχι μόνον βοήθησε τον άνθρωπο να επιβιώσει για εκατομ χρόνια, αλλά οι μυικοί ιστοί και το λίπος είναι αυτό που ευθύνεται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου που έκανε τους πτωματοφάγους πιθήκους να εξελιχθούν σε ανθρώπους. (hommo Habilys και Erechthus) ενώ οι χορτοφάγοι παρέμειναν πίθηκοι. .
Μετά από μερικά εκατομ χρόνια έρχεσαι εσύ να μας διαφωτίσεις, κατηγορώντας τις εργασίες της "φυσικής επιλογής", προσπαθώντας να μας επιβάλεις ηλίθιες (κατ εμέ) απόψεις κάτι φιλοχρήματων γκουρού που τους έχουν μπαγλαρώσει μέσα ....

Οκ, η θανάτωση είναι αποτρόπαια πράξη, αλλά το κρέας είναι γλυκό. Κάπου έχετε δίκιο και κάπου το παρατραβάτε. Ενδεχομένως ο οργανισμός σας να έχει τον τρόπο να μήν τρώτε κρέας. Εγώ αν δεν φάω κρέας την τρίτη ημέρα τρέμω και ας τρώω 3 πιάτα φαγητό. Μόλις φάω έστω και ένα κομμάτι κρέας ανασταίνομαι.

Αλλά η "δολοφονία" δεν έχει να κάνει μόνον μέ ότι βελάζει και μουκανίζει, καθότι και τα φυτά αισθάνονται και πονούν.

Η φύση μας έφτιαξε να είμαστε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Θεωρώ ότι αστοχείτε όταν προσπαθείτε να αποτρέψετε τους ανθρώπους να τρέφονται με κρέας. Καλύτερα, επικεντρωθείτε στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκτροφής - να ζουν με αξιοπρέπεια μέχρι να έρθει η ώρα να πεθάνουν, και στον τρόπο θανάτωσης, να είναι γρήγορος ως και ακαριαίος. Και αν το ξεκινήσετε αυτό θα έχετε και εμάς τους κρεοφάγους υποστηρικτές σας.  Να είστε βέβαιοι.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί να υποθέσω είχαν σουβλίσει μαρούλια ....

anna είπε...

καλα τετοιο μενος απεναντι στους ανθρωπους οποιασδηποτε ηλικιας απιστευτο η μανταμ λοιπον ειναι μια αφακουκου γεροντοκορη που δεν παιρνεται και μαλλον δεν βλεπετε με τιποτα και προκειμενου να βγαλει ολο της το δηλητηριο μην δαγκωσει κατα λαθος την γλωσσα της και δηλητηριαστη κρυβετε πισω απο την υποτιθεμενη χορτοφαγια της για να ξερναει ολη την χολη που κρυβει στα σπλαχνα της.... τρατζικ...

Φώτης Λαουτάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φώτης Λαουτάρης είπε...

Τρικυμία εν κρανίω.
Κάτι ήθελε να γράψει ...και έγραψε βλακείες πιστεύοντας ότι όλοι οι φίλοι τις στο FACEBOOK θα την χειροκροτήσουν.
Κακόμοιρο κορίτσι..,τόση χολή έχεις μέσα σου;