16.12.10

Μέλι "μη κανονικό" στα καταστήματα.

Δύο χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Η. ΑΝ. ΑΕΒΕ», επειδή το προϊόν της «μυγδονία μέλι ανθέων» κρίθηκε ως μη κανονικό ως προς την επισήμανση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις.....
11.08.2008 στο σουπερμάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 19 στο Χαλάνδρι.
Τα καφουρ διαφημίζουν το μέλι αυτό αυτές τις ημέρες.



Το εν λόγο μέλι έχει βγει ακατάλληλο από το γενικό χημείο του κράτους όπως βλέπετε και παρ όλα αυτά μας το διαφημίζουν τα Καφουρ Μαρινοπουλος στην ΤV ως υπερπροσφορά.
Πηγή : inews.gr

Το πρόβλημα είναι οτι το συγκεκριμένο μέλι το βλέπω και σε άλλα καταστήματα, και παρόλο που κρίθηκε "μή κανονικό"  (νοθευμένο ή κακοποιημένο ή γενικά παράνομο) εξακολουθεί να βρίσκεται στα ράφια.

Αλλά θέλω να κάνω μιά ερώτηση στους καταναλωτές:
Ρε παιδιά, με 2,5 € στα 720 gr τί μέλι περιμένατε οτι θα είναι; Αγνό μέλι των θεών; 
Δεν γνωρίζετε το γνωμικό "Ότι δίνεις αυτό παίρνεις" ;

Κοιτάξτε και εδώ

1 σχόλιο:

Δημήτρης Θωμόπουλος είπε...

Όταν βλεπω να με προσβαλουν βαναυσα την νοημοσυνη μου αισθανομαι ηλιθιος, ανυπερασπιστος, κατοικος τριτοκοσμικης χωρας (μηπως δεν ειμαστε) κ.α αρνητικα και ψυχοπλακωτικα. Χθες αγορασα ένα βαζο (προλαβα- προλαβα δεν εξαντληθηκε) με το εν λογω «μελι» ηθελα να το δω δυσκολευομαι να μην μπω στον πειρασμο να το ανοιξω να το δοκιμασω να κανω τα «τεστ» μου. Τις επομενες ημερες θα το στειλω σε χημειο να δω την συσταση του και τι ειδους «μελιου» είναι. Αν αυτό είναι αγνο μελι τοτε πρεπει να κρατησω ένα δυο μελισσια να τα βλεπω να τα καμαρωνω αλλα μεχρι εκει όμως. Δεν υπαρχει λογος να μπαινω στην διαδικασια να τρεχω να κοπιαζω για να παρω το μελι των δικών μου μελισσιων, με 3,47 € το κιλο στην λιανικη που εχει το «μελι» μυγδονια ποιος ο λογος? θα μου μενει και η αποδειξη για την εφορια. Για να μην το αδικησω στο καπακι γραφει ότι το μελι είναι μειγμα μελιων ΕΚ . Τι εστι ΕΚ μπορει να μου πει κανεις υπαρχει σημερα ΕΚ υφισταται ? Κατ επεκταση υπαρχουν ελεγκτικοι μηχανισμοι στην ελλαδα υφιστανται? "Σιγα η πατριδα κοιμαται" και οι επιχειρηματιες "επιχειρουν"μη μας ακουσει και η τροικα τωρα καιμας κοψει τα δανικα και .........!!