21.8.10

Πλατανιστός


   Είπαμε φέτος να πάμε διακοπές – τουρισμό κάπου κοντά στην περιοχή μου, μια που φοβόμουν μήπως με έπιαναν τα ίδια, ώστε να φτάσω γρήγορα πίσω. Η Εύβοια και ιδιαίτερα η περιοχή του Πλατανιστού με τις παρθένες παραλίες και τα κρυστάλλινα ποτάμια ήταν το πιο πιθανό μέρος. Η μεγάλη παραλία του Πλατανιστού είναι το "Ποτάμι". Άλλες είναι το Λινάρι, το Λιβάδι, το Καστρί, ο Πλατύς Γιαλός και το Καλάμι.

 Παραλία "Ποτάμι"    Φωτό: zodos
   Θυμόμουν ότι η  παραλία Ποτάμι που είχα χρόνια να πάω ήταν ένα φανταστικό μέρος … Το ποτάμι από το όρος Όχη κατέληγε στην παραλία κατεβάζοντας μαζί του την φοβερή βλάστηση. Πλατάνια, φτέρες μέντα, ρίγανη λυγαριές και πολλά άλλα άγνωστα σε εμένα φυτά έφταναν μαζί με το κρυστάλλινο ποταμίσιο νερό μέχρι την αμμουδιά της παραλίας.  Στην δεξιά άκρη της παραλίας, και δίπλα στο ποτάμι  υπήρχε μόνον ένα ταβερνάκι …

Άααχ, άλλες εποχές για εμάς που έχουμε αρχίσει να πουρεύουμε.

   Σήμερα το ποτάμι λίγο πριν την παραλία χάνεται αφήνοντας μερικούς βρομόλακους με στάσιμα νερά. Κάτω από τα πλατάνια υπάρχουν χιλιάδες σκηνές και άλλα τόσα αυτοκίνητα … ίσως να ήταν χρήσιμη η τοποθέτηση ενός τροχονόμου !!

   Επίσης γεμάτη από αυτοκίνητα ήταν και η αμμουδιά. Ο κάθε καταπιεσμένος χλιμίτζουρας  επειδή  κατάφερε και αγόρασε με 60 δόσεις ένα 4x4 που δεν βουλιάζει στην άμμο, νομίζει ότι η παραλία του ανήκει.  Ωραίο πράγμα να βρίσκεσαι σε μια μαγευτική παραλία με καθάρια νερά, και κάθε τόσο να εισπνέεις την εξάτμιση του χλιμίτζουρα και να ακούς τις γκαζιές του, καθώς αυτός προσπαθεί να πείσει την ξανθιά στρογγυλοκώλα  της διπλανής παρέας για τις off road ικανότητές του.  

   Αμ αυτά τα σκάφη … !!! Άλλα είναι αγκυροβολημένα σε απόσταση 20 μέτρων από την παραλία  και άλλα τα έριχναν μέσα εκείνη την ώρα.  Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ότι τα γκάζωναν μέσα σε μια περιοχή που ήταν γεμάτη κόσμο. Ο νόμος ορίζει ότι 100 μέτρα από την ακτή τα σκάφη είναι υποχρεωμένα να κινούνται με κουπιά. Και βέβαια ο νομοθέτης είναι αρκετά σοφός αφού η προπέλες μέσα στους λουόμενους είναι επικίνδυνες.  Αντίθετα όμως από ότι ο νόμος ορίζει, οι σκαφάτοι χλιμίτζουρες με τις μεγάλες κοιλιές και τα υπερφυσικά μάγουλα, έκαναν βόλτες με μεγάλη ταχύτητα μέσα στους λουόμενους στην άκρη της παραλίας.

Έλεος πια ρε κομπλεξικοί νεοΈλληνες που δεν σέβεστε τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: