30.7.10

Στοπ στην παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων.



Ο κάθε ασυνείδητος ψεκάζει όποτε θέλει …

Με ότι φάρμακο θέλει …

Με όση ποσότητα θέλει ..

Όλα αυτά μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, καταλήγουν στο πιάτο μας, αλλά ταυτόχρονα εξοντώνουν τις μέλισσες.



Οι μέλισσες είναι ο βασικός επικονιαστής του οικοσυστήματος, και ο πληθυσμός τους έχει αρχίσει να ελαττώνεται σημαντικά. Αυτό έχει τρομερές επιπτώσεις στην χλωρίδα – άγρια και ήμερη – καθώς το οικοσύστημα και η αγροτική παραγωγή θα καταστρέφονται.

Ήδη στην Αμερική έχουμε τα πρώτα κρούσματα όπου οι αγρότες έχουν καταντήσει να πληρώνουν τους μελισσοκόμους για να φέρνουν τις κυψέλες τους στα κτήματά τους, ώστε να γίνεται η επικονίαση.

Όλοι οι μελισσοκόμοι σύσσωμοι αντιτασσόμαστε στην παράνομη και αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων. Ζητούμε από τους αγρότες να εφαρμόζουν επιτέλους τους νόμους:

1. Να μην χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα.

2. Να χρησιμοποιούν μόνον τις ενδεδειγμένες ποσότητες που τους υποδεικνύει ο γεωπόνος τους.

3. Να μην ψεκάζουν τις ώρες που κυκλοφορούν στον αγρό οι μέλισσες και άλλα επικονιαστικά έντομα - όπως άλλωστε και ο νόμος ορίζει – αλλά να ψεκάζουν τις αργές απογευματινές και βραδινές ώρες όπου οι μέλισσες μαζεύονται στις κυψέλες τους και δεν κινδυνεύουν άμεσα.

Επίσης ζητούμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να σταματήσει η χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων όπως έγινε και στις περισσότερες χώρες την Ευρώπης. Τα νεονικοτινοειδή είναι μια ομάδα φυτοφαρμάκων με τα οποία εμποτίζονται οι σπόροι με στόχο την προφύλαξή τους από τα διάφορα έντομα και μύκητες μέχρι το φύτρωμά τους, αλλά και αργότερα προστατεύουν το φυτό αφού βρίσκονται μέσα του. Τα φυτοφάρμακα αυτά έχουν ανιχνευθεί στο χώμα, στα διάφορα μέρη των φυτών καθώς και στη γύρη τους. Τελικά καταλήγουν στο πιάτο μας.

Εμείς οι μελισσομπλόγκερς ορίζουμε την 2 Αυγούστου ως ημέρα κατά της παράνομης και παράλογης χρήσης φυτοφαρμάκων.

Βοηθήστε μας και διαδώστε το μήνυμά μας στους γνωστούς σας. 



2 σχόλια:

Rolo είπε...

ρε γατε, προσεξες οτι μονο εσυ το βαλες λαθος μερα ε?

IxNiLaTiS είπε...

Δέν κατάλαβα τι εννοείς. Μήπως οτι το έβαλα 30/07/ 2010 αντί για 02/08