26.5.09

Κτηνωδία χωρίς όριο στη Σητεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανώμαλοι σαδιστές εκτονώνονται επάνω στα ζώα. Προσέξτε τι δημοσίευσε το pets.gr ... πηγή τους ο Σκάϊ.
Προσέξτε καλά και δείτε τις φωτογραφίες.

Πέντε σκυλιά κυνηγόσκυλα απαγχόνισαν, κρεμώντας τα από δέντρα, ασυνείδητοι στην περιοχή του Τρυπητού, στη Σητεία της Κρήτης. Σύμφωνα με κτηνιάτρους, τα άτυχα ζώα δεν πέθαναν ακαριαία, αλλά πάλευαν να κρατηθούν στη ζωή για περισσότερες από οκτώ ώρες.


Η Μαρία Παπαδάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας τόνισε στο ΣΚΑΪ, ότι ήταν μία πράξη καθαρά σαδιστική, γιατί τα σκυλιά είχαν ένα αργό και βασανιστικό θάνατο. Όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, τα περιστατικά απαγχονισμού σκύλων συνδέονται συνήθως με τη δράση των κυνηγών, καθώς όταν τα λαγωνικά δεν μπορούν να κυνηγήσουν, πολλοί ιδιοκτήτες είτε τα εγκαταλείπουν, είτε τα σκοτώνουν. Οι αστυνομικές αρχές της Σητείας αναζητούν τους δράστες του περιστατικού, ενώ η τοπική κοινωνία αναστατωμένη απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όσους διαθέτουν σχετικές πληροφορίες.

Η ανωμαλία είναι προφανή. Επίσης προφανές είναι το ότι δεν πρόκειται περί κυνηγόσκυλου. Γιατί όποιο έγκλημα γίνεται εναντίον ζώου από κάποιους ανώμαλους να είμαστε πάντα υπόλογοι εμείς οι κυνηγοί; Δεν χάνουν καμία ευκαιρία να μας συκοφαντήσουν. Σύμφωνα λοιπόν με τις Φιλοζωικές οργανώσεις (έτσι απλά και αόριστα) οι κυνηγοί κρεμάμε τα ζώα μας. Έτσι θα ήθελαν.... και βεβαίως έσπευσαν να το αναρτήσουν όλοι οι μισοκυνηγοί... πχ pets.gr

Κοιτάξτε ;όμως και την παρακάτω φωτογραφία :::

Δύο άμοιρα τσοπανόσκυλα βρέθηκαν απαγχονισμένα με τον ίδιο τρόπο, επίσης στην Κρήτη !!!
Το πρόβλημα είναι οτι η φωτογραφία είχε τίτλο "huntingdogs_jpg_w180h144"
Βάφτισαν τα τσοπανόσκυλα ως huntingdogs = κυνηγόσκυλα. Εμείς οι κυνηγοί καταλαβαίνουμε την συκοφαντία, όχι όμως και οι άσχετοι με το κυνήγι άνθρωποι των πόλεων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον σκύλο από την αλεπού. Αυτοί όμως οι άσχετοι απαρτίζουν την κοινή γνώμη. με τέτοια λοιπόν τεχνάσματα έχουν στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον μας.

Ο ίδιος ο Σκάϊ έχει βάλει στο κείμενο την παρακάτω (άσχετη με το περιστατικό) φωτογραφία

Προσέξτε την λεζάντα. Η προσπάθεια συκοφαντίας και παραπλάνηση την κοινής γνώμης είναι φαηνότερη του ηλίου. Κρίμα, όταν οι δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια αλλά για την δημιουργία εντυπώσεων, τότε δεν είναι δημοσιογράφοι, είναι καραγκιόζηδες. Δεν σεβάστηκαν ούτε καν την αγωνία των ζώων αυτών που πέρασαν μέχρι να πεθάνουν. Και αυτήν ακόμα την εκμεταλλεύτηκαν οι αντικυνηγοί.

Αν ο Σκάϊ είχε επικηρύξει τους υπευθύνους με πχ 10.000€ τότε και οι ένοχοι θα είχαν βρεθεί, και ο Σκάϊ θα είχε διαφημιστεί, και αυτό θα λειτουργούσε αποτρεπτικά εναντίον άλλων ανώμαλων λεχρίτιδων....

Μήπως θα έπρεπε να το έκανε και η Κ.Σ.Ε; Λέω μήπως ....
Εύχομαι πάντως να τον πιάσουν και να τον σκίσουν, γιατί δυστυχώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που το έχει κάνει, και βέβαια ούτε η τελευταία.

5 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Και ο μέγας φαρισαϊσμός

"η τοπική κοινωνία αναστατωμένη απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όσους διαθέτουν σχετικές πληροφορίες." Η τοπική κοινωνία ασφαλώς και τον γνωρίζει αλλά οι μισοί είναι ίδιοι με αυτόν, και οι άλλοι μισοί φοβούνται ..

THANASIS MAKEDONAS είπε...

και να φανταστεις οτι ο
σκυλος ειναι ο καλυτερος και ο ποιο πιστος φιλος του ανθρωπου.φαντασου να ηταν εχθρος μας τι θα του καναμε.αλλα ο ανθρωπος αγαπαει τους εχθρους του και σκοτωνει τους φιλους του.!!!ΠΟΣΟ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΩΣΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!

IxNiLaTiS είπε...

Είμαστε ... είμαστε !!!

Ανώνυμος είπε...

Πανο γεια σου.Με εχεις μπερδεψει γιατι εχεις δυο τρια μλογκς κα γραφεις σε ολα τα ιδια πραγματα. Δεν ξερω καθε ποτε τα ενημερωνεις, αλλα σε ειχα ρωτησει και στο αλλο και σε ρωταω κι εδω μηπως δεν το χεις δει. στο κανω επικοληση απο κει

πολυ καλα τα λες φίλε Πάνο Κτηνωδία! Αυτο που δεν εννοησα είναι γιατι ειναι κτηνωδία να σκοτωνει καποιος τα καημένα τα σκυλιά και δεν ειναι κτηνωδία να σκοτώνεις εσυ γουρουνια κουνέλια και πουλια.
Δεν νιώθω τη διαφορα στο να αφαιρεις μια ζωη για διασκεδαση. Η αναστολη σου είναι οτι αυτος που σκοτωσε τα σκυλια τα βασανισε πρωτα;
το βλεπω λίγο ευκολη διακαιολογία για να σκοτώνεις ζωα.

Ποσα γουρουνια εχεις σκοτώσει μεχρι σήμερα για την πλακα σου;

Επίσης δεν κατανόησα πολυ καλα τη θεωρία συνομωσίας που βλεπεις κατω απο τα λαθη που έγιναν στη λεζαντα. Τι σχεση εχει αν ειναι κυνηγοσκυλο η τσοπανοσκυλο;
Aλλαζει η ανωμαλια καποιου στο τι ζωο σκοτωνει ;

κατατοπισε μας αν επιθυμεις


Φιλικα και με απορία Στελιος

iliast είπε...

Για να απαντήσω στον Στέλιο, θέλουν να περάσουν οτι όλες οι δολοφονίες σκύλων ειναι λόγω των κυνηγών, και έτσι πασσάρουν ακόμα και τα τσομπανόσκυλα ως κυνηγετικά σκυλιά. Αυτό όμως είναι ενα γενικό φαινόμενο απάνθρωπων τεράτων - κυνηγών ή μή - και δέν απαντάται μόνο στη κυνηγετική οικογένεια.

Όταν ένας κυνηγός θηρεύει - σκοτώνει εαν θες - ποτέ δεν το κάνει "απο πλάκα", όπως ούτε απο πλάκα σκοτώνουμε τα αρνάκια, κοτούλες, γουρουνάκια και κατσικάκια που καταβροχθίζουμε καθημερινά. Το κρέας των θηραμάτων μαγειρεύεται και συτίζει οικογένειες. Η μόνη διαφορά είναι οτι το κυνήγι δεν είναι απλα μία σφαγή, όπως γίνεται για να τρώς το σουβλάκι σου ανενόχλητος, αλλά και μία παράδοση που ενώνει ιεροτελεστικά το κυνηγό με τη φύση, τους συνανθρώπους του και το παρελθόν του (εαν βεβαια προέρχεται απο κυνηγετική οικογένεια).

Ελπίζω να σε κατατόπησα στα θέματα που ευλόγως έθεσες. Ευχαριστώ Ηλίας.