14.12.08

Σύντομη βόλτα στο Καλλίδρομο όρος

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν λειψό αφού το Σάββατο είχα κάποιες δουλειές και δεν είχε νόημα να κάνω την απόσταση μέχρι τα Βαρδούσια που είναι τα αγαπημένα μου κυνηγοτόπια. Έλα όμως που δεν μου πήγαινε να περάσω την Κυριακή στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση … Αποφάσισα λοιπόν να ανέβω στο Καλλίδρομο όρος μια που είχα αρκετό καιρό να το επισκεφτώ. Πήγα σε ένα μέρος που γνώριζα πως τέτοια εποχή σχηματίζεται μια μικρή λιμνούλα.


Πράγματι υπήρχε εκεί η λίμνη ( ο θεός δεν μας ξέχασε ακόμα) και μάλιστα ήταν παγωμένη.
Αυτό που στην φωτογραφία φαίνεται σαν κύμα που σπινθηρίζει, είναι λεπτός πάγος.


Δυστυχώς ο τόπος αυτός από λαγότοπος έχει μετατραπεί σε ζαρκαδότοπος, και το ζαρκάδι έχει γίνει το αγαπημένο θήραμα της Γκούφης μου. Η Γκούφη με την κόρη της την Μπάρμη δεν άργησαν καθόλου να σηκώσουν ένα ζαρκάδι και να εξαφανιστούν πίσω του. Από τις 08:30 που το ξετρύπωσαν, γύρισαν στις 15:10. Πάλι καλά σκέφτηκα … έχουν κάνει και μέρες να γυρίσουν.

Εν τω μεταξύ περιμένοντας μέχρι να γυρίσουν, πρόσεξα αυτά.


Η ομορφιά του μικρόκοσμου που συχνά την αφήνουμε έτσι απαρατήρητη, μια που μας έχουν μάθει να αναζητούμε μόνον το δήθεν μεγάλο και τρανό. Τα μικροσκοπικά αυτά φυτά παρασιτούν (προφανώς ειρηνικά) τα δένδρα της περιοχής και έχουν φανταστικά χρώματα και "εξωγήινη" μορφή.



Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτά; Τι είναι; Πώς ονομάζονται;

9 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Δεν ξέρω πώς λέγονται αυτά τα παράσιτα.Αυτό που ξέρω είναι οτι οι φωτό σου είναι απίθανες.Πώς πήγανε μέχρι στιγμής οι μπεκάτσες μια και κυνηγάς στα παλιά λημέρια μου;Εγώ δεν έχω δεί ακόμα ούτε μιά εδώ κάτω.Την καλημέρα μου

BeeHappy είπε...

Λειχήνες?

IxNiLaTiS είπε...

Μπράβο σου. Έκανα αναζήτηση με τη λέξη "Λειχήνες" και πράγματι βρήκα τέτοιες.
http://www.parnitha-np.gr/vrya_leixines.htm

IxNiLaTiS είπε...

Μάρκο από μπεκάτσα ... τίποτα. Ακούω που μου λένε άλλοι πως εδώ - εκεί σηκώσανε ... αλλά με τα μάτια δεν έχω δεί καμία. Ούτε σκοτωμένη.
Πολλές φορές κάνοντας παγάνα για αγριόχοιρο σηκώνουμε μπεκάτσες μέσα από τα πυκνά. Εφέτος τίποτα.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Φίλοι μπεκάτσες εδώ πάνω έχει πολλες και φέτος.Και χωρίς να κάνει χειμώνα ακόμα,τις βρίσκουμε και στους κάμπους.Καλή χρονιά και η φετινή.

μελονικος είπε...

Λειχήνες και βρύα.
Άμα πάς Μακρυκάμπι τα ελάτια είναι γεμάτα.
Φωτογραφισέτα.
Χαιρετώ.

IxNiLaTiS είπε...

Έχω να περάσω από Μκρυκάμπι πάνω από 5 χρόνια. Θα πάω τώρα μιά βόλτα που μου το θύμισες. :)

ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ είπε...

ARISTA

ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ είπε...

ΑΡΙΣΤΑ