21.11.08

Άκου τί έκανε ο άνθρωπος

Σήμερα ετοίμασα τα μελίσσια μου για το χειμώνα. Φυσούσε και οι μέλισσες ήταν εκνευρισμένες και επιθετικότατες. Χτυπούσαν επάνω μου με δύναμη. Την στιγμή που έχω ανοίξει μια κυψέλη και επιθεωρούσα τα πλαίσια, ακούω κάτι κοντά μου ... Γυρνάω και βλέπω στα 15 μέτρα έναν άνθρωπο γύρω στα 25. Είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του αρκετά μακρυά και ερχόταν πεζός κατ επάνω μου.

- Με συγχωρείτε, να σας ρωτήσω κάτι ή έχετε δουλειά;

Τρελάθηκα ...
Φύγε γρήγορα του λέω, θα σε φάνε.

- Μιά ερώτηση μόνον να σας κάνω ...

Φύγε βρε του λέω, θα σε πρίξουνε οι μέλισσες !!!!
Δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου, και τον βλέπω μέσα σε ένα μαύρο σύννεφο να χτυπιέται.

Έτρεξε βολίδα στο αυτοκίνητό του και έφυγε σαν δαιμονισμένος. Οι μέλισσες έτρεχαν και αυτές πίσω από το αυτοκίνητο.
Έπρεπε να το βλέπατε ...

Δεν έμαθα τι ήθελε να με ρωτήσει, αλλά αυτός σήμερα κάτι έμαθε.

9 σχόλια:

Corfu bee είπε...

χαχαχαχα ...μα και εσύ ρε παιδί μου είσαι πολύ αγενής ...μια ερώτηση θα σου έκανε ... ελπίζω μόνο να μην ήταν αλλεργικός ...πάντως τώρα κουνούπι θα ακούει να περνά δίπλα του και θα το βάζει στα πόδια....

glam είπε...

Ηθελα να ρωτήσω : αν τσιμπούν οι μέλισσες;
Αλλά , ευτυχώς , έμαθα, και δεν χρειάστηκε να υποχρεωθώ:))

chaniabee είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
chaniabee είπε...

καλα ε!!! άντε εξήγησε του μετα , οτι αν εξαφανιστούν οι μέλισσες θα χαθεί και αυτος!!! μολις απόκτησε η μελισσοκομία εναν εχθρο!! καλα και τοσο αναστατωμένες ηταν οι μελισσουλες σου ρε φίλε? τρύγο έκανες? μια απλη επίσκεψη και κάνουν ετσι???

giannis kazanis είπε...

Γεια σου IxNiLaTiS.
Τα μελίσσια σου είναι επιθετικά, γιατί δεν έχει περάσει και πολύς καιρός που δεχόταν επιθέσεις από σφίκες. Άλλος λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες, Τυχόν σκευάσματα βιταμινών που τους έδωσες μαζί με τις τροφές. Άσκοπες επιθεωρήσεις (μετά τον τελευταίο τρυγητό κάνουμε την βαρρόα αφαιρούμε τις κερίθρες που δεν πατάει ο εργατικός πληθυσμός και περιορίζουμε το μελίσσι μικραίνωντας τον χωρο της κυψέλης). Μετά από αυτές τις ενέργιες το μόνο που κάνουμε είναι η τροφοδοσία του μελισιού για να περάσει τον χειμώνα. Κάθε άλλη ενέργεια, επιθεώρηση, ή ότι δήποτε άλλο κάνουμε αυτή την περίοδο θεωρείται άσκοπο και είναι εις βάρος του μελισσιού.
Για περισσότερες διευκρινησεις επεξηγήσεις στείλε email και θα σου απαντήσω.
Φιλικά: Γιάννης.

IxNiLaTiS είπε...

Οι μέλισσες ήταν αναστατωμένες γιατί έκανα ακριβώς εκείνες τις εργασίες για το ξεχειμώνιασμα, και ταυτόχρονα φυσούσε ένας παλαβός νοτιάς.

giannis kazanis ευχαριστώ για την προθυμία σου να με πληροφορήσεις. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι και να μού απαντήσεις εδώ και όχι σε email, ώστε από την απάντσή σου να ωφεληθούν και οι υπόλοιποι φίλοι.

Έβγαλα μερικές κηρήθρες που είχαν ανοικτά μέλια. Αυτές θέλουν άλλη μεταχείριση, ή να τις αποθηκεύσω κανονικά με τις άλλες;
Κάτι μου λέει ότι έχω κάνει κάποια γκάφα.

giannis kazanis είπε...

Γειά σου IxNiLaTiS.
Πολύ καλή η ερώτηση σου. Τις κερίθρες με τα ανοικτά μέλια μπορείς να τις αποθηκεύσεις με τις άλλες χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν πρέπει όμως να ανκατευθούν με τις άλλες κερίθρες για να μπορείς να τις βρείς εύκολα όταν τις χριαστούν τα μελίσσια, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Με αυτές τις κερίθρες μπορείς να βοηθήσεις μελίσσια που έχουν ξεμείνει απο μέλια κατα την διάρκεια του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης.

Φιλικά: johnybee.

IxNiLaTiS είπε...

Δεν κινδυνεύει να ξινίσει;

giannis kazanis είπε...

IxNiLaTiS γεια σου.
Αυτήν την εποχή τα μέλια γενικώς δεν ξυνίζουν άν δεν έρθουν σε επαφή με το νερό.
Μπορείς λοιπόν άφοβα να αποθηκεύσεις τις εν λόγω κερίθρες για να τις έχεις όταν τις χριασθείς.