3.1.10

Λαθροθήρες υπεράνω νόμων στον Αμβρακικό...


Την οργανωμένη παράνομη λαθροθηρία, η οποία αποτελεί κανόνα στις λιμνοθάλασσες και τα βαλτοτόπια του Αμβρακικού, κυρίως στις περιοχές της Α' Ζώνης Προστασίας της φύσης με θύμα τις φαλαρίδες (λούφες στην τοπική διάλεκτο), πάπιες και άλλα υδρόβια πτηνά τα οποία έρχονται να διαχειμάσουν στη χώρα μας, καταγγέλλει ο φορέας διαχείρισης, διά του συντονιστή του Δ. Μπαρέλου.

Για του λόγου το αληθές περιγράφει πολύωρη και επίπονη "επιχείρηση" του επιστημονικού προσωπικού του φορέα, των φυλάκων και του δασοφύλακα της Διεύθυνσης Δασών Άρτας στις 4 Δεκεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο λαθροθήρες και να κατασχεθούν τα όπλα αλλά και τα πειστήρια του εγκλήματος, 5 πάπιες. Όμως τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Όπως επισημαίνει ο φορέας, επακολούθησαν τα εξής:

"Η άρνηση από πλευράς λαθροθήρων της πράξης που είχαν διαπράξει. Η άρνηση του ενός εκ των δύο να δώσει τα στοιχεία του. Η φραστική επίθεση με ύβρεις και απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας του δασοφύλακα, καθώς επίσης και ο εκφοβισμός ότι λόγω των γνωριμιών του ενός εκ των λαθροθήρων (αναφέρθηκαν γενικά και όχι ονομαστικά πολιτικοί, δικαστές και αστυνόμους) αυτοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα βρουν τον μπελά τους οι διώκτες τους".

Και καταλήγει: "Το αποκορύφωμα δε της 'νομοταγούς' συμπεριφοράς τους ήταν ότι ο ένας εκ των δύο ούτε καν προσήλθε στο Δασαρχείο, ως όφειλε, ενώ ο άλλος που παρουσιάστηκε (λόγω του ότι του παρακρατήθηκε η άδεια κυνηγιού) στο άκουσμα της προβλεπόμενης από τον νόμο κατάσχεσης των κυνηγετικών όπλων αντέδρασε χειροδικώντας κατά των εντεταλμένων δασικών υπαλλήλων και τράπηκε σε φυγή προκειμένου να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία".

konstantinosdavanelos.blogspot.com

1 σχόλιο:

markos aliprantis είπε...

Αυτές οι γενικότητες Πάνο μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους και σχηματίζεται η λανθασμένη εικόνα οτι όλοι είμαστε λαθροθήρες.