9.10.17

Τεχνητό μέλι και νέα εποχή - μερικές σκέψεις …
Με αφορμή την γνωστοποίηση της παραγωγής τεχνητού μελιού θέλω να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας. 

Διαβάστε το άρθρο για το τεχνητό μέλι εδώ


Πιστεύω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εποχή που ο άνθρωπος θα τρέφεται αποκλειστικά με τεχνητά τρόφιμα.  Δεν εννοώ τα σημερινά τεχνητά τρόφιμα, αλλά κάτι προχωρημένο.  Ένα χάπι ή μία σκόνη που διαλύεται σε νερό, και περιέχει μέσα όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σάκχαρα, λίπη και έλαια … όλα συμπυκνωμένα μέσα σε μία σκόνη.  Θα είναι φθηνότερη από τα φυσικά τρόφιμα, άρα οι φτωχοί θα τρέφονται με αυτό είτε θέλουν είτε όχι, και θα είναι πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη διατροφή από την σημερινή βρώμικη βιομηχανική διατροφή, δηλαδή πίτσες, τυρόπιτες, σουβλάκια, λουκάνικα, λευκό ψωμί κλπ, με την οποία ουσιαστικά υποσιτίζονται οι περισσότεροι άνθρωποι των πόλεων και ταυτόχρονα παχαίνουν υπερβολικά. 

Προσέξτε, μη βιάζεστε να πείτε όχι, γιατί η καλπάζουσα τεχνολογία δεν ξέρουμε που θα έχει οδηγήσει τον άνθρωπο τις επόμενες γενεές. Αν πριν 30 χρόνια, όταν δηλαδή πήγαινα σχολείο, έλεγα στους φίλους μου ότι θα προλάβουμε μία κατάσταση που θα υπάρχει ένα φθηνό πραγματάκι με το οποίο θα μπορούσαμε, ακόμα και τα μικρά παιδιά, να μιλάμε από όποιο μέρος του κόσμου βρισκόμαστε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου βρίσκεται ο άλλος, θα με περιγελούσαν.  Αν μάλιστα τους μιλούσα και για τις υπηρεσίες διαδικτύου, ότι δηλαδή θα μπορούμε μέσα από ένα πληκτρολόγιο να κάνουμε αγορές, πωλήσεις, να μετακινούμε χρήματα ακουμπώντας την οθόνη αφής σε αυτό το πραγματάκι , να στέλνουμε βίντεο σε πραγματικό χρόνο, και όλα αυτά τα καλούδια που σήμερα τα θεωρούμε απολύτως απλά και φυσιολογικά, …. θα έπεφτε η σφαλιάρα σύννεφο.  Μη βλέπεις ταινίες επιστημονικής φαντασίας – θα μου έλεγαν.
Και μάλιστα οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας εκείνης της εποχής, δεν έδειχναν τέτοια. Η σημερινή πραγματικότητα είναι πολύ πιο μπροστά από την φαντασία της εποχής εκείνης. Και μιλάμε για πρίν 30 χρόνια. Που θα έχει φτάσει ο κόσμος μετά από άλλα 30 χρόνια;  Πού μετά από 100;

Το τεχνητό μέλι είναι ένας από τους προάγγελους της νέας εποχής.  Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω περί τίνος πρόκειται. Όμως όσο κακό και αν είναι σε σχέση με το φυσικό μέλι, θα βελτιώνεται διαρκώς …

Όμως μην ανησυχείτε, οι μελισσοκόμοι δεν διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο από το τεχνητό μέλι.  Σίγουρα το μέλι αυτό δεν θα έχει ακόμα την αίσθηση του φυσικού, και ο κόσμος είναι ακόμα δικαίως καχύποπτος στα τεχνητά τρόφιμα.   
Από την άλλη όλοι οι μελισσοκόμοι γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικονίασης στηρίζεται στη μέλισσα, και πλέον δεν υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί άγριας μέλισσας γιατί τους αποδεκατίζει το βαρρόα. Επομένως ακόμα η οικονομία μας χρειάζεται. Ίσως μάλιστα το κυρίως εισόδημά μας να μην προέρχεται από το μέλι αλλά από το επίδομα επικονίασης, το οποίο θα παίρνουμε μόλις οι οικονομολόγοι του συστήματος δουν τις παραγωγές (και τις μετοχές)  να πέφτουν … Όμως η βιομηχανία φροντίζει και γι αυτό αφού έχουν ξεκινήσει πειραματικά να κατασκευάζουν τεχνητές μέλισσες ρομπότ.  

Αλλά ούτε το τεχνητό μέλι έχει γεμίσει την αγορά ακόμα, ούτε τα ρομπότ έχουν βγει σε παραγωγή.
Όταν κάποτε (σύντομα) το τεχνητό μέλι γεμίσει τα ράφια των καταστημάτων, και φυσικά θα είναι πολύ φθηνότερο του φυσικού, πολλοί μελισσοκόμοι θα εγκαταλείψουν το μελισσοκομικό επάγγελμα.   Διότι σήμερα όποιος πουλά μέλι μόνον γιατί υπάρχει η ζήτηση, αύριο δεν θα μπορεί. Θα μείνουν μόνον οι σοβαροί και οι μερακλήδες, που θα παράγουν αυτό το "κάτι καλύτερο".  Και από αυτούς όχι όλοι.

Ενδεχομένως πάντα θα υπάρχουν στο μέλλον κάποιοι "βαρεμένοι πλούσιοι" που θα θέλουν να τρέφονται ΚΑΙ με φυσικά τρόφιμα, όμως η παραγωγή φυσικών τροφίμων θα μειωθεί δραματικά.
Αυτό ίσως στο μέλλον να αποδειχθεί και  καλό για τις επόμενες γενεές.  Όλες αυτές οι καλλιεργήσιμες και φαρμακωμένες εκτάσεις που έχουμε σήμερα δεν θα χρειάζονται, και πιθανόν να επιστρέψουν στο οικοσύστημα, να γίνουν και πάλι δάση.
Ο άνθρωπος του μέλλοντος  πιστεύω πως δεν θα μπορεί να βγει στην φύση και να ασελγεί επάνω της και μάλιστα νομίμως, όπως γίνεται σήμερα.  Ο πληθυσμός των ανθρώπων θα μειωθεί, οι άνθρωποι  θα ζουν και κινούνται  αποκλειστικά στις πόλεις, που όμως θα είναι πολύ καλύτερες από τις σημερινές.  Οι πόλεις θα ενώνονται με δρόμους από τους οποίους δεν θα μπορεί να παρακάμψει κανείς αν δεν έχει άδεια. Αρκεί να πάρουμε λίγο στα σοβαρά τις Στήλες της Γεωργίας  και θα καταλάβουμε τι έχει σχεδιαστεί για το μέλλον. 

Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη - Αφήστε χώρο για τη φύση - Αφήστε χώρο για τη φύση.
Αυτό γράφουν στην τελευταία "εντολή" οι στήλες.


Προς το παρόν θα ήθελα να γνωρίζω μήπως το τεχνητό μέλι μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό μέλι ως τροφή των μελισσών μέσα στην  κυψέλη. Αφού θα είναι φθηνό, ίσως συμφέρει εμάς και ίσως είναι καλύτερο για τις μέλισσές μας, να τις ταΐζουμε με το τεχνητό*, αν αυτό βέβαια αποδειχθεί καλύτερη τροφή από το σιρόπι ζάχαρης και την ισογλυκόζη.  Μπορεί να μας βγεί σε καλό.  Προς το παρόν … !


* Για όσους δεν είμαι μελισσοκόμοι και απόρησαν με αυτό που έγραψα, εξηγώ:
Όταν αφαιρέσουμε το μέλι από την κυψέλη (τρύγος), το μελίσσι δεν θα έχει μέσα αποθέματα τροφής, και κινδυνεύει να λιμοκτονήσει.  Είτε λοιπόν θα πρέπει να το μεταφέρουμε ΑΜΕΣΑ σε άλλη περιοχή που υπάρχει ανθονομή, είτε θα πρέπει να του δώσουμε προσωρινώς κάτι να φάει, μέχρι να βρεθεί τοποθεσία με νεκταροέκκριση. Γι αυτό γίνεται και το τάισμα με σιρόπι ζάχαρης, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να τρυγήσουμε το μέλι.   
Δηλαδή κλέβουμε από το μελίσσι το μέλι που είναι κάτι ακριβό, και του δίνουμε να φάει κάτι φθηνό. Κατ αυτόν τον τρόπο  εμείς οι μελισσοκόμοι καρπωνόμαστε την διαφορά τιμής.  Από αυτό ζούμε.

Όπως καταλαβαίνετε όμως, το σιρόπι ζάχαρης δεν έχει τα συστατικά που έχει το μέλι, και το μελίσσι που τρέφεται με σιρόπι ζάχαρης, ουσιαστικά υποσιτίζεται. Είναι σαν να τρέφεται ένας άνθρωπος για κάποιο διάστημα μόνον με ψωμί (μόνον θερμίδες).   Γι αυτό ρωτάω μήπως το τεχνητό μέλι είναι καλύτερη τροφή για τα μελίσσια μας από το σιρόπι ζάχαρης.

2 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

... επίσης η Νέα Τάξη θέλει όλους τους ανθρώπους ,σκλάβους, να δουλεύουν για αυτή.
πάντα ήθελαν σκλάβους...
η ασέλγεια προς την φύση,ξεκινά από τις μεγάλες πολυεθνικές,που στο τέλος εξαναγκάζουν και τους αγρότες.

φίλε ixnilati δεν σε ξέρω,δεν σε παρεξηγώ αλλά νομίζω ότι έχεις χάσει την μπάλα.

πραγματικά θέλεις αυτό το μέλλον για τα παιδιά σου ;
έχεις σκεφθεί για τι μέλλον μιλάς ;
πως νομίζεις ότι θα φερθεί στους ανθρώπους η ΝΤΠ αν φθάσουμε στο σημείο αυτοί να είναι πλήρως εξαρτώμενοι;

το ότι σε έχουν πείσει ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει δεν σημαίνει ότι έτσι είναι τα πράγματα.

προσπάθησε να σώσεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου.

εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχω στον κόσμο που περιγράφεις,
.... ακόμα και οι καρδερίνες όταν φυλακίσεις τα μικρά τους τα σκοτώνουν,
ΕΣΥ ο νοήμων άνθρωπος θα δεχθείς την σκλαβιά ,επειδή έτσι θέλουν κάποιοι;

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΗ ;

IxNiLaTiS είπε...

Αφού λοιπόν δε με ξέρεις, τότε πώς βγάζεις συμπεράσματα για μένα;
Εγώ απλά σκέπτομαι που μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητες, και δεν ανακάτεψα την ΝΤΠ. Άλλη κουβέντα αυτή.