20.9.12

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποδεχθεί την δωρεά των 600 δις δολαρίων που της χαρίζει η Ελληνική Ομογένεια για την εξαγορά του χρέους.

Η Ελληνική Ομογένεια είναι γνωστό ότι έχει αναλάβει δράση για την εξάλειψη του χρέους, με την πρόταση να έχει κατατεθεί από τις 22 Αυγούστου. Δείτε τι δηλώνει ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας "End National Debt" κ. Μανόλης Λαμπράκης για την αναμονή... "Στις 7 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες πριν από την προθεσμία που είχαμε δώσει, ανοίχτηκαν δύο λογαριασμοί σε καναδικές τράπεζες. Κατετέθησαν 600 δις δολάρια για την Ελλάδα στον ένα λογαριασμό και 50 δις δολάρια για την Κύπρο.  Οι δύο αυτοί λογαριασμοί είναι κηδεμονεύομενοι λογαριασμοί. Υπάρχει δηλαδή μια συμφωνία μεταξύ καταθετών με την Τράπεζα, η οποία μπορεί να τα αφήσει ελεύθερα αν συμβούν ορισμένα πράγματα", δήλωσε ο κ. Λαμπράκης στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στην τηλεόραση TV Creta. 

Χρήματα, τα οποία είναι με τη μορφή ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου! Σύμφωνα με τον κ. Λαμπράκη για να γίνει η εξαγορά του χρέους πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. 

"Η εξαγορά του χρέους προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του δανεισθέντος, δηλαδή της κυβερνήσεως, διότι αλλάζει ο δανειστής. Είπαμε δηλαδή ότι θα εξαγοράσουμε το χρέος, ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε κάποιες πολιτικές αλλαγές με σκοπό την αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπράκης. 

Στην Κύπρο Σημειώνεται ότι ο κ. Λαμπράκης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Κύπρο με ομάδα ειδικών, μετά από επίσημη πρόσκληση του ίδιου του προέδρου κ. Χριστόφια. Μια συνάντηση στην οποία - όπως λέει ο ίδιος - συμμετείχε και η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ. "Άρχισε λοιπόν ένας αγώνας δρόμου για προσφορές, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή", είπε ο κ. Λαμπράκης, ο οποίος δήλωσε ότι αυτές τις μέρες η προσφορά τους εξετάζεται από την Κυπριακή κυβέρνηση.

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

3 σχόλια:

glam είπε...

Εμένα γιατί μου φαίνεται "παραμύθι";

Κανάρης Τσίγκανος είπε...

Και μια ακόμα ασάφεια.. Τι ακριβώς σημαίνει αλλαγή στο σύνταγμα?
Ξέρω κάποιον που είναι πρόθυμος να μου δώσει χρήματα, να εξαγοράσει το προσωπικό μου χρέος, να μου επισκευάσει το σπίτι να να να …… Με έναν ΜΟΝΟ όρο : Όποτε του έρχεται να τα κατεβάζω …

IxNiLaTiS είπε...

glam, πριν λίγα χρόνια είχαν βγει κάποιοι και έλεγαν ότι η οικονομία θα καταρρεύσει, ότι θα γίνουμε Αργεντινή κλπ … Και αυτά τότε παραμύθια μας φαίνονταν, και όποιον τα έλεγε τον χλεύαζαν ως κρισιλάτρη.

Τα χρήματα είναι πολλά και φαντάζουν σαν παραμύθι με πρίγκηπες, αλλά σκεψου πως κάποιος που έχει τόσο χρήματα και τον τρόπο να το κερδίζει, έχει πάθει ανοσία στο χρήμα, και μπορεί να έχει πλέον άλλους στόχους, ανώτερους...


Κύριε Κανάρη Τσίγκανε, ακόμα δεν μάθαμε τι ακριβώς αλλαγές ζητούν στο Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλά είναι λογικό εκείνοι που δίνουν τόσα χρήματα για την εξαγορά του χρέους και ακόμα περισσότερα για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας, να θέλουν να αλλάξει εκείνος ο μηχανισμός που μας έφερε εδώ κάτω. Διαφορετικά, αν η αιτία παραμείνει θα ξαναφτάσουμε εδώ πολύ γρήγορα. Τι νομίζετε, ότι θα δώσουν 600δίς για να τα ξεκοκαλίσουν τα ίδια λαμόγια;
Θα μάθουμε από τους ίδιους τι ακριβώς ζητάνε, οπότε μη βιάζεστε να τα κατεβάσετε πρίν μάθουμε.

Αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που τα ΜΜΕ (που στην προσπάθειά τους να δώσουν ειδήσεις φτάνουν σε γελοιότητες) αυτό το θέμα το έθαψαν!

Ε, βέβαια! Εδώ – σου λέει – κάναμε τόσο κόπο να φτάσουμε την Ελλάδα σε τέτοιο σημείο υποδούλωσης (έφτασαν ακόμα να τιμωρούν το τρίτο παιδί για να μικραίνουμε ως έθνος) και βγήκαν τώρα κάτι Έλληνες ομογενείς να μας φέρουν 30-50 χρόνια πίσω;


Μέχρι σήμερα οι εταίροι μας που μας καταχρέωσαν και πλιατσικολόγησαν το κράτος μας, μας κουνούσαν απειλητικά το δάκτυλο!
Τώρα, μόλις φάνηκε στον ορίζοντα το χρήμα (που δεν ξέρουμε από πού έρχεται, αλλά όμως ΕΡΧΕΤΑΙ) αμέσως οι εταίροι μας άρχισαν να εξετάζουν τρόπους για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους. Τώρα φαίνεται ότι η φτώχεια μας τους ράγισε την καρδιά.

Μια τέτοια προσφορά δε θα έπρεπε να συζητηθεί στην βουλή; Έστω για τα μάτια ρε παιδί μου! Γιατί έπεσε τουμπεκί ψιλοκομμένο;