
Θα πρέπει λοιπόν να είναι μια ενωμένη παγίδα δίχως πάτημα, όπως στην παρακάτω εικόνα.



Τελικά είμαι βέβαιος οτι οι μέλισσες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να περνούν από το άνοιγμα. Ούτως ή άλλως θα είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα της εισόδου της κυψέλης.

Δεύτερο πρόβλημα είναι ο καθαρισμός της παγίδας από τα πιασμένα σκαθάρια και την κόλλα για να βάλουμε φρέσκια. Άρα θα πρέπει η μια πλευρά της να ξεκουμπώνει κάπως ….
Σύντομα θα το μεταφράσω στα Αγγλικά και θα το στείλω σε Αμερικανούς κατασκευαστές μελισσοκομικών ειδών.
Να δούμε τελικά τι θα γίνει;
Είμαστε εξυπνότεροι από το σκαθάρι, ή μήπως τελικά αυτό θα αποδειχθεί εξυπνότερο από εμάς;
Νομιζω πως δεν χρειαζεται αλλη αλλαγη αν το κανεις και διερουμενο θα ειναι πιο ευκολο και να το καθαριζεις αλλα και να του βαζεις την κολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνο καλή και σωστή η σκέψη σου.Μήπως θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς και στον Παντελάκη(ΑΝΕL);.Θα μπορούσε ίσως αντί για κόλλα να καταλήγουν στο βάθος της παγίδας με ένα σύστημα που να μην μπορούν να βγούν έξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήγεας σου πανο, ενδιαφερον αναρτηση,θα τα πουμε, να εισαι καλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά τη σωληνωτή είσοδο ενθουσιάστηκα και βιάστηκα να σχολιάσω, τώρα είδα και τη δεύτερη εκδοχή και είναι και αυτή πολύ ωραία. Πραγματικά μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί υλικό θα χρησιμοποιούσες για τη κατασκευή της,δεδομένου πάντα και του βάρους μιάς δυόροφης ;
@ enhydreion σε ευχαριστώ και ελπίζω να μή χρειαστεί να την δοκιμάσουμε στην Ελλάδα. Ως υλικό μάλλον το πλαστικό υα ήταν κατάλληλο, αλλά θα πρέπει να το φτιάξει μεκαλούπι κάποιος κατασκευαστής, όπως η ANEL ή η Technoset.
ΑπάντησηΔιαγραφή